Gezondheidsweek

gewoon gezond heemse

Elk jaar wordt er in Heemse een gezondheidsweek georganiseerd. De organisatie van deze week ligt in handen van de werkgroep Gewoon Gezond Heemse.

Dit jaar vindt de week plaats van maandag 20 maart t/m zaterdag 25 maart. Er worden tijdens de gezondheidsweek verschillende activiteiten georganiseerd die een gezonde leefstijl stimuleren. Ben je benieuwd wat er zoal op het programma staat? Download dan onderstaande flyer.


Zaterdagmiddag 25 maart 14.00 uur opening Buurtmoestuin, Saturnusstraat 10.
  

Workshop: Een gezonde moestuin met de niet-spitten methode (no dig methode).

Hoe leg je een niet-spitten moestuin aan? En, waarom zou je dat doen?
Johan de Gooijer vertelt je er alles over. Het aanleggen van een niet-spitten moestuin is een investering voor een lange periode. Het is in het begin veel werk, maar daar heb je later heel veel plezier van. In plaats van spitten, ga je kruien. De investering is ook dat je compost en houtsnippers moet aanschaffen en dat je karton moet regelen. Hoe je een dergelijke tuin aanlegt, vertelt Johan je graag. En hij kan dit ter plekke laten zien. Hij vertelt hoe en waarom je de niet-spitten methode het beste kunt toepassen.  Met deze methode zorg je voor een optimale bodemomgeving voor de gewassen en dus een grotere oogst.  Er zijn minder ziekten en woekerend onkruid, maar juist een gezond bodem(leven) en mooie opbrengst voor de lange termijn! Kom en leer met ons mee!

Verloting Makkelijke Moestuinbakken
Als speciale actie verloten wij tijdens de opening van de Buurtmoestuin mooie moestuinbakken inclusief starterspakket. Wij zijn super enthousiast over zelf groente en fruit verbouwen en daarom zijn we gestart met de Buurtmoestuin. Maar met de bakken van de Makkelijke Moestuin kun jij heel makkelijk in je eigen tuin ook lekkere, gezonde en verse groente en fruit verbouwen. De bakken worden beschikbaar gesteld door Vechtdal Wonen.

Met deze actie willen we stimuleren dat de bewoners van de wijk Heemse aan de slag gaan met het zelf verbouwen van groente en fruit. Het is niet alleen gezond, maar ook erg lekker en ook nog eens goed voor je portemonnee. Lijkt het jou leuk om aanspraak te maken op zo’n mooie Makkelijke Moestuin starterspakket inclusief moestuinbak? Kom dan naar de opening op zaterdag 25 maart en geef je daar op. Hiermee geef je aan dat je akkoord bent met de volgende voorwaarden:
·         Je vindt het leuk om je ervaringen ook af en toe te delen met de andere Mooie Moestuinbak-eigenaren in de wijk én op de social media van Gewoon Gezond Heemse.
·         Bij voorkeur plaats je de bak in je voortuin, zodat ook andere mensen uit de straat kunnen zien hoe de moestuin zich ontwikkelt.  

Contact

Gewoon Gezond Heemse

Alma van de Velde

Downloads

activiteiten gezondheidsweek Heemse