Gewoon Actief Ommetje

telefoon met app

Van dry january naar walking february! 

Vanaf 1 februari organiseren wij een coronaproof wandelcompetitie waar iedereen uit de gemeente Hardenberg aan deel kan nemen! Het doel is dat zoveel mogelijk mensen dagelijks een ommetje van minimaal twintig minuten lopen. “Door de coronacrisis zien we dat mensen steeds minder bewegen”, zegt Erik Hein, sportcoach van team sport en accommodaties. Een dagelijks wandeling van 20 minuten zorgt voor een verbetering van je lichamelijke en mentale gezondheid. Om het nieuwe jaar goed te beginnen, willen we daarom iedereen uitdagen om in de maand februari elke dag minimaal twintig minuten te wandelen. Dus download de app en doe mee! 

De Ommetje App

De Ommetje-app is gratis te downloaden via de App Store (iPhone en Android) op jouw mobiel. Hersenonderzoeker Erik Scherder heeft in samenwerking met de Hersenstichting deze app ontwikkeld. Een Ommetje moet uit minimaal 20 minuten bestaan. Vanaf dan scoor je punten. Hoe vaker je loopt, hoe meer punten je krijgt. 

Het kan zijn dat je de app al hebt; goed bezig! Je kunt jezelf toevoegen in een nieuwe groep met de nieuwe teamcode. Dit doe je bij ''team beheer'' en vervolgens klik je op ''team toetreden''. Pas als je lid bent van een team beginnen de punten te tellen. Er kunnen max 500 mensen in een team. 

Code: T6DCH

- Let op: als je de app al had, neem je de medailles en dus een aantal punten mee. Helaas kunnen we hier niks aan veranderen. Dat zorgt, zeker in het begin, voor een wat scheve ranking. Uiteindelijk haalt iedereen medailles en wordt dit wel weer rechtgetrokken. 

Prijs

Degene die in de maand februari de meeste Ommetjes loopt wint een wandelarrangement Happen en Stappen voor 2 personen. Er worden ook leuke prijzen verloot onder alle deelnemers omdat meedoen altijd nog belangrijker is dan winnen :)

Praktische informatie

- Je ommetje moet minimaal 20 minuten duren. Pas dan krijg je punten. 

- Loop je 2 ommetjes op een dag? Dan krijg je extra punten. 

- Zodra je een ommetje gaat lopen druk je op ''Start''. Bij terugkomst druk je op ''Stop''. Ben je dit laatste vergeten stopt de app automatisch. 

- Op 1 maart kijken we wie de meeste ommetjes heeft gelopen. Omdat we alleen de gebruikersnaam kunnen zien delen we deze, samen met de andere winnaars, via de sociale media kanalen van de Gemeente Hardenberg. Zie je jouw naam voorbij komen? Meld je dan met een printscreen van jouw app via gewoonactief@hardenberg.nl. Wij zorgen dat de prijs bij jou terecht komt! 

- Let op: u hoeft onderstaand inschrijfformulier niet in te vullen.

- Uiteraard is het belangrijk dat iedereen tijdens het wandelen de huidige coronamaatregelen hanteert. 

De handleiding staat nu online. Veel wandelplezier! 

Voor meer informatie kijk op de website van de Hersenstichting! 

Contact

Gemeente Hardenberg

Erik Hein

Stephanuspark 1
7770 BA Hardenberg

Downloads

Gemeente Hardenberg